Bijna iedereen heeft wel eens gehoord van de gevaren van een te hoge bloeddruk (hypertensie). Maar wist u dat ook oudere katten hier vaak last van hebben? Maar liefst 1 op de 6 katten ouder dan 7 jaar heeft hypertensie.

Hypertensie is schadelijk voor het hele lichaam. Een kat kan hoofdpijn hebben, een hersenbloeding krijgen, epileptische aanvallen, een wankelende gang of dementie. Maar ook hartfalen, nierfalen en plotselinge blindheid kunnen optreden. Tot het moment dat deze problemen optreden, merkt u meestal niets aan uw kat. Hypertensie wordt daarom met recht “de stille doder” genoemd. Net als bij mensen neemt het risico toe op hogere leeftijd en bij ziekte zoals een overactieve schildklier of nierproblemen. Gelukkig is een te hoge bloeddruk bij de kat over het algemeen goed te behandelen.

Is uw kat ouder dan 7 jaar en wilt u ook de bloeddruk van uw kat laten meten? Bij Delta Dierenartsen kunt u de bloeddruk van uw kat zonder veel stress laten meten. Het gaat zeer snel, is eenvoudig en is volledig pijnloos.

Binnen het Delta ZorgPlan is het jaarlijks meten van de bloeddruk bij uw kat zelfs inbegrepen zonder extra kosten.

Maak nu een afspraak als u ook de bloeddruk van uw kat wilt laten controleren of vraag bij de jaarlijkse controle of de dierenarts de bloeddruk wil meten bij uw kat.

bloeddruk kat meten