puppy kopen

Puppy kopen: waar moet ik op letten ?

Doe de puppy-checklist

Een puppy kopen: het is wel erg gemakkelijk:  overal aanbod op het internet, schattige puppy’s die je direct mee kan nemen. Maar pas op! Achter veel advertenties gaan foute fokkers en handelaars schuil. In onze praktijk worden we nog vaak geconfronteerd met dit soort misstanden. Hoe zorg je ervoor dat jij en anderen geen slachtoffer worden van een malafide hondenhandelaar, en dat je zo onbedoeld zijn wanpraktijken in stand houdt ?

Waar je ook een pup koopt, let altijd op een aantal punten. Als deze niet in orde zijn, kun je de pup beter niet kopen, ook al ziet het diertje er nog zo leuk uit! Je bespaart jezelf heel veel problemen door een goede voorbereiding en door overhaaste beslissingen te voorkomen. Je moet altijd letten op het gedrag, de gezondheid en de manier waarop de dieren gefokt zijn. Ook is belangrijk dat de fokker rustig de tijd neemt om op al jouw vragen antwoord te geven.

In deze Puppy-checklist vind je de belangrijkste punten. Lees ze goed door, print het laatste blad uit en neem ze mee als je gaat kijken!

Klik hier voor de puppy-checklist