Dierenarts in Dronten en Biddinghuizen nodig?

Goede diergeneeskunde begint volgens ons met vertrouwen en relatie. Delta Dierenartsen is er om jouw zorgen voor je huisdier weg te nemen.

Wij staan voor je klaar!

Delta Dierenartsen Dronten Biddinghuizen

favicon Delta DierenartsenWelkom !

Delta Dierenartsen: dierenarts voor honden, katten, konijnen en kleine knaagdieren

Endoscopie KNO

In de nieuwe praktijk bent u welkom met uw hond of kat voor endoscopie. Scopie van de neus (rhinoscopie), het keelgebied, luchtpijp en lagere luchtwegen (tracheoscopie, bronchoscopie) en oren (otoscopie) behoort tot de mogelijkheden

Echografie

Dierenarts van Klingeren heeft inmiddels al meer dan 20 jaar ervaring opgebouwd op het gebied van de diagnostische beeldvorming en in het bijzonder de echografie. Uit diverse naburige dierenartspraktijken uit de omgeving van Dronten, zoals Almere, Lelystad en Zeewolde, maar ook vanuit plaatsen als Wezep en Putten krijgt de dierenarts verwijzingen voor hartechografie. Maar zelfs van nog verder daarbuiten komen huisdiereigenaren met hun hond of kat naar Delta Dierenartsen in Dronten. Redenen van het bezoek kunnen een vastgestelde hartruis zijn zonder dat er symptomen zijn, maar ook benauwdheid, hoestklachten of een verminderd uithoudingsvermogen of screeningsonderzoek.

Stiltekamer / Euthanasiekamer

Voor die momenten waar je als dierenliefhebber liever nog niet aan denkt, maar waar iedere dierenvriend ooit mee te maken gaat krijgen. Tegelijkertijd is dit één van de moeilijkste dingen als huisdiereigenaar. In Dronten kunt u op een waardige manier en in alle rust en privacy afscheid kunnen nemen van uw maatje. Wij nemen alle tijd voor u en uw huisdier zodat het vredig en rustig zonder pijn kan inslapen. Na het overlijden van uw huisdier kunt u blijven zolang u wilt. Na afloop kunt u de praktijk via de zijingang verlaten en komt u direct op de parkeerplaats. U hoeft de praktijk niet via de wachtkamers en de hoofdingang hoeft te verlaten.

Medische Salon voor Huid- en Vachtverzorging

In onze nieuwe praktijk vindt u de Diergeneeskundige, Medische Salon voor Huid- en Vachtverzorging. In deze salon worden vooral honden behandeld. Op een medische, professionele manier, adequaat geholpen bij een huid- of vachtprobleem. Deze salon is te bereiken via de zijingang. De zijingang is geschikt voor minder validen. Onze dierenartsen die de dieren met een huidprobleem behandelen, worden in de salon bijgestaan door onze gediplomeerde paraveterinair / hondentrimster.

Katvriendelijke Praktijk

Een dierenarts bezoeken is voor u en uw kat misschien best spannend. Wij zullen er daarom aan doen om dit zo rustig en zo aangenaam mogelijk voor uw kat te laten verlopen.

Kleine en grote veranderingen in de organisatie van een dierenartspraktijk kunnen een groot verschil maken voor de kat. Door de juiste faciliteiten, de juiste aanpak en de juiste manier van hanteren door dierenarts en dierenarts-assistente zal een kat een stuk minder stress ervaren, wat zal bijdragen aan een betere gezondheidszorg voor de kat. Dit is het doel van het ‘Cat Friendly Clinic’ programma van de ISFM (International Society of Feline Medicine).

Als dierenarts in Dronten en Biddinghuizen hebben wij daarom een keus gemaakt. We nemen deel aan het programma van de IInternational Cat Care. Voor het programma moet een dierenartspraktijk bewijzen dat ze aan strenge criteria voldoen. Zo moet de dierenarts speciale faciliteiten hebben voor katten en de dierenartsen en dierenarts-assistentes een professionele katvriendelijke houding hebben.

Wij gaan voor Goud!

Voor het gouden Cat Friendly Clinic certificaat moet een dierenartsenpraktijk of dierenziekenhuis aan de hoogste criteria van het ISFM  voldoen. Delta Dierenartsen in Dronten gaat zelfs op sommige punten nog verder dan de ISFM criteria.

Verminderen van stress

Het verminderen van stress staat bovenaan in onze benadering van de katten. Door goede kennis van het gedrag kan stress bij uw bezoek aan de dierenarts worden verminderd. Dat begint al bij u thuis, met de juiste voorbereiding voor de reis. De keuze voor het juiste mandje, het vervoer. Maar ook de geuren en geluiden op de dierenartspraktijk spelen een rol.  Ook bij de dierenarts in de wachtkamer en natuurlijk tijdens het consult in de spreekkamer en in ons kattenverblijf bij verpleging of na operatie. Al deze maatregelen helpen mee dat katten veel minder stress ervaren tijdens hun verblijf bij de dierenarts. Immers, een kat met stress is slecht te onderzoeken en slechter te behandelen. En dat is weer ongunstig voor het welzijn en gezondheid van de kat.

Hieronder vertellen wij in het kort hoe wij bij Delta Dierenartsen ervoor zorgen dat uw kat zich op zijn gemak zal voelen.

Kamers voor Katten

 • Om te beginnen is er in ons dierenziekenhuis in Dronten naast een aparte ingang voor katten en honden ook één wachtkamers voor honden en één wachtkamer voor katten. In de kattenwachtkamer staat de zogenaamde “kattenflat”. Dit is een speciaal op maat gemaakt meubel met kattenparkeervakken. Hierop kan uw kat dus hoog en rustig zitten. Er liggen ook dekens om over de vervoersmand te leggen zodat uw kat kan schuilen, zodat de kat zich minder angstig voelt. Na het bezoek aan de kattenkamer kunt u het reismandje op de speciaal daarvoor gemaakte verhoging bij onze balie plaatsen. 
 • In onze speciale kattenspreekkamer nemen wij ten eerste altijd de tijd voor u en uw kat. Wij behandelen daarom op afspraak. Katten hebben ook de mogelijkheid de spreekkamer te verkennen. Dit geeft katten een gevoel van veiligheid. Kijkend naar de lichaamstaal van de kat, bekijken wij vervolgens per kat wat de beste benadering is. Daarna praten we rustig tegen uw kat en laten hem of haar het liefst zelf uit het mandje komen. Wij behandelen de kat tenslotte daar waar hij of zij dat fijn vindt. 
 • In onze dierenartspraktijk hangen bijvoorbeeld Feliway verdampers. Deze verdampers bevatten feromonen die een aangename geur geven die alleen katten kunnen waarnemen.

  Katvriendelijke verblijven

 • De opnameverblijven bij Delta Dierenartsen zijn allereerst zéér katvriendelijk. Met schuilplekjes, speeltjes, warme zachte dekentjes, lekker eten en het verblijf is natuurlijk op verre afstand van de hondenverblijven. Er is altijd gelegenheid om eigen voer, dekens en speeltjes mee te nemen
 • De dierenarts in Dronten en Biddinghuizen maakt bovendien gebruik van gespecialiseerde materialen voor de behandeling van katten. Een kat is geen kleine hond!
 • Onze operatie- en narcosefaciliteiten zijn daarom ook aangepast aan de behoeften van katten. Zo krijgen alle poezen bij de “routinematige” sterilisatie uit veiligheidsoverewegeingen extra zuurstof toegediend. Dit klinkt vanzelfsprekend, maar helaas dienen veel dierenartsen geen zuurstof toe bij dit soort operaties.

  Opleiding & Training

 • Specifiek opgeleide dierenartsen en paraveterinairen. In het bijzonder getraind in het respectvol en zachtaardig hanteren van katten. 
 • Hoge standaard in veterinaire zorg door bijscholing. 
 • Nieuwe ontwikkelingen Kattengeneeskunde

 • Wij willen zo goed mogelijk voor uw kat zorgen. Daarom is het voor ons noodzakelijk om op de hoogte te zijn van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van kattengeneeskunde. Ook daarom zijn wij lid van de ISFM. Dit is de International Society of Feline Medicine. Deze internationale organisatie houdt zich dus speciaal bezig met de geneeskunde van de kat en de ontwikkelingen wereldwijd. Delta Dierenartsen heeft twee ”Cat Ambassadors”. Zij zorgen ervoor dat de richtlijnen dus worden toegepast.

Met geduld en respect voor de kat zorgen we ervoor dat uw kat zich op zijn gemak voelt

Cat Friendly Clinic is een wereldwijd programma dat er vooral voor zorgt dat kattengeneeskunde op een zeer hoog niveau wordt gebracht. Ook helpen ze op de wijze waarop er in de diergeneeskunde voor katten gezorgd word sterk wordt verbeterd. De international Cat Care stelt zodoende hoge eisen. Juist daarom doen wij met veel plezier mee aan dit programma.

Meer informatie voor over het International Cat Care en het Cat Friendly Clinic initiatief is te vinden op www.catfriendlyclinic.org.