Onze huisdieren worden constant blootgesteld aan ziektekiemen zowel binnen als buitenshuis. Om uw huisdier zo goed mogelijk te beschermen is het erg belangrijk om uw dier te vaccineren.

Elke hond behoort gevaccineerd te worden tegen een aantal ernstige, vaak dodelijke ziekten (Parvo, Leptospirosen zoals ziekte van Weil, hondenziekte en besmettelijke leverziekte).

Voor jonge pups is het grootste gezondheidsrisico een parvo- of kennelhoestinfectie.  Pups hebben een verhoogd risico op kennelhoest. Het oplopen van kennelhoest op jonge leeftijd kan een goede socialisatie met andere honden verstoren. Daarom adviseren wij om standaard alle pups tegen kennelhoest (Bordetella / Para-influenza) te vaccineren. Bij een goed pension wordt een vaccinatie tegen kennelhoest bovendien verplicht gesteld.

Gaat uw hond mee naar het buitenland dan is de vaccinatie tegen Rabiës (hondsdolheid) verplicht naast een identificatiechip en Europees paspoort.

Na iedere vaccinatie krijgt u een jaar later automatisch van ons een herinneringsoproep thuis gestuurd. Uw hond wordt op de jaarlijkse controle zorgvuldig onderzocht en is er gelegenheid tot het stellen van vragen die betrekking hebben op de gezondheid en verzorging van uw hond.

Vaccinatieschema Hond
6 weken Puppy-enting DP (Hondenziekte, Parvo)
9 weken Parvo + Leptospirosen + Kennelhoest(Parainfluenza, Bordetella)
12 weken Cocktail DHP+LDeze cocktailenting is opgebouwd uit Distemper (Hondenziekte), Hepatitis Contagiosa Canis (Leverziekte), Parvo en Leptospirosen (o.a. Ziekte van Weil)
Op 1 jarige leeftijd Cocktail DHP+L + Kennelhoest
JaarlijksLeptospirosen (o.a. Ziekte van Weil)
Driejaarlijks Cocktail DHP+L
Buitenland Rabies (Meeste landen 3 jaar geldig)
Kennel en Pensionbezoek, Jachthonden, Sport-en werkhonden, Show en Club, Uitlaatservice of anderszins verhoogd risico door veel contact met andere hondenPara-influenza / Bordetella (Kennelhoest) 1x per jaar (neusdruppelenting)