Naar schatting heeft maar liefst 35% van de honden en katten in Nederland overgewicht. Is jouw huisdier goed op gewicht ? Vraag het na bij onze assistentes. Je kunt je bij assistente Karin opgeven voor gratis  gewichtsbegeleiding van jouw huisdier.

Overgewicht ontstaat door een verkeerde balans tussen de hoeveelheid energie die het dier binnenkrijgt via de voeding en de hoeveelheid beweging.

Door overgewicht kunnen honden en katten onder andere last krijgen van hun gewrichten, huidklachten en lopen ze meer kans op suikerziekte. Een ideaal gewicht vermindert niet alleen het risico op deze aandoeningen, maar verhoogt tevens de kwaliteit van leven van het dier.

Is uw hond of kat te zwaar? Bij Karin kunt u uw dier kosteloos laten begeleiden om een gezond gewicht te bereiken! Tijdens het eerste consult wordt uw dier gewogen en het ideale streefgewicht bepaald. Karin stelt samen met u een plan op om uw dier dit streefgewicht te laten behalen. U komt regelmatig met uw hond of kat terug bij Karin voor een gewichtscontrole.

Tijdens de begeleiding geeft u uw huisdier een speciaal dieet dat ontwikkeld is om dieren met overgewicht verantwoord af te laten vallen. Ons gewichtsconsult is geheel kosteloos bij afname van deze voeding.

U kunt een afspraak maken (0321-312152) of langskomen in onze praktijk.