Wij kunnen u alleen vertellen hoe wij werken. Wij staan voor de beste zorg voor uw dier, wij staan voor service, aandacht en kwaliteit. Wij doen daar geen concessies in. Wij zullen u altijd adviseren om een dierenarts te kiezen die u het beste gevoel heeft en die naar uw mening uw huisdier het best helpt. Als die keuze dan op ons valt, zijn wij daar dankbaar voor en trots op!

Waar Delta Dierenartsen voor staat

Persoonlijke aandacht voor uw dier, maar ook voor u als eigenaar, vinden wij in onze praktijk heel erg belangrijk. Wij werken daarom het liefst met u samen aan een langdurige vertrouwensrelatie. Daarom nemen wij de tijd voor u en uw huisdier en hebben wij begrip voor uw persoonlijke situatie. Dus bij de jaarlijkse controle niet ‘prikken en wegwezen’, maar een uitgebreide gezondheidscheck met daarbij alle ruimte voor al uw vragen. Voor, tijdens en ook na een operatie wordt uw huisdier optimaal verzorgd en uw dier hoeft niet zo snel mogelijk naar huis. Het mag in alle rust bijkomen van de narcose in onze opnameruimte. Dit is voor een optimaal herstel het allerbeste. Maar die aandacht houdt niet op als u en uw huisdier met een schriftelijke en mondelinge instructie het pand verlaten hebben. Zo nemen wij contact met u op, bijvoorbeeld na een operatie of intensieve behandeling. En om de kosten voor jaarlijkse preventieve zorg betaalbaar te houden én om u te helpen ontzorgen hebben wij het Delta ZorgPlan ontwikkeld. Alles voor dat ene doel: uw huisdier fit en gezond houden.

Maar uiteindelijk beoordeelt u als klant de door ons geleverde kwaliteit tegen de door ons berekende prijs. U mag erop vertrouwen dat wij altijd zullen streven naar een eerlijke prijs/kwaliteit- verhouding!

Hoe het vroeger was

Vroeger hanteerden de Nederlandse dierenartsen tarieven zoals die werden bepaald door de Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde. (KNMvD). De Nederlandse Mededinging Autoriteit (NMA) vond dit uit oogpunt van concurrentie ongewenst en heeft deze standaardtarieven -gelukkig- verboden. Sindsdien stelt iedere Nederlandse dierenarts zijn eigen tarieven vast.

Waarom is er verschil in tarieven tussen dierenartsen?

Dierenartsen maken onkosten, maar omdat er verschillen bestaan tussen Nederlandse dierenartspraktijken, ontstaan er ook verschillende kosten. Denk hierbij aan:

  • Opleidings- en nascholingsniveau van dierenarts en dierenarts-assistente
  • Kwaliteitsniveau van de dienstverlening
  • Kwaliteit en uitrusting van de apparatuur
  • Kwaliteit en veiligheid van producten
  • Locatie en pand

In onze praktijk hebben wij veel moderne apparatuur. Moderne echografie, endoscopie, digitale röntgen, apparatuur voor bloeddrukmeting en bloedonderzoek, anesthesiebewaking en chirurgie. Wij hebben geïnvesteerd in deze kostbare apparaten zodat wij veel onderzoek direct uit kunnen voeren zodat we uw huisdier sneller kunnen helpen. Veel onderzoek en behandelingen kunnen wij daarom zelf uitvoeren, zonder u direct door te hoeven sturen. Investeren doen wij ook in onszelf; onze dierenartsen en al onze paraveterinairen doen ieder jaar aan nascholing. Ook streven we ernaar om steeds beter klantgericht te werken en proberen wij onze service en diensten steeds te verbeteren.

Het is onmogelijk om al onze tarieven online te zetten. Er zijn heel veel behandel- en onderzoeksmogelijkheden. Deze zijn vaak afhankelijk van gewicht en diersoort. Wij geven u een indruk hoe wij onze tarieven bepalen met een uitleg van wat er allemaal bij deze bepaling komt kijken.