Wij kunnen u alleen vertellen hoe wij werken. Wij houden van dieren. Wij willen niets liever dan uw huisdier gezond en gelukkig houden.

Is uw huisdier ziek? Dan willen we het snel, maar bovenal op de beste manier beter maken. 

Wij staan voor de beste zorg voor uw huisdier, wij staan voor service, aandacht en voor kwaliteit. Wij doen daar geen concessies in.

Wij zullen u altijd adviseren om een dierenarts te kiezen die u het beste gevoel heeft en die naar uw mening uw huisdier het best helpt.

Als die keuze dan voor ons is, zijn wij daar dankbaar voor en trots op!

Waar Delta Dierenartsen voor staat

Persoonlijke aandacht voor uw dier, maar ook voor u als eigenaar, vinden wij in onze praktijk heel erg belangrijk. Wij werken daarom het liefst met u samen aan een langdurige vertrouwensrelatie. Daarom nemen wij de tijd voor u en uw huisdier en hebben wij begrip voor uw persoonlijke situatie. Dus bij de jaarlijkse controle niet ‘prikken en wegwezen’, maar een uitgebreide gezondheidscheck met daarbij alle ruimte voor al uw vragen.

Voor, tijdens en ook na een operatie wordt uw huisdier optimaal verzorgd en uw dier hoeft niet zo snel mogelijk naar huis. Uw huisdier mag in alle rust bijkomen van de narcose in onze diervriendelijke opnameruimte. Dit is voor een optimaal herstel het allerbeste. Na de operatie krijgt u een schriftelijke en mondelinge instructie. Maar die aandacht houdt niet op als u en uw huisdier de praktijk verlaten hebben. Wij nemen contact met u op, bijvoorbeeld na een operatie of intensieve behandeling. En om de kosten voor jaarlijkse preventieve zorg betaalbaar te houden én om u te helpen ontzorgen hebben wij het Delta ZorgPlan ontwikkeld.

Alles voor dat ene doel: uw huisdier fit en gezond houden

Gescheiden wacht- en behandelruimtes voor honden en katten

Als u binnenkomt bij Delta Dierenartsen aan onze in 2020 geopende kliniek aan de Dieze 6B in Dronten, dan zult u gelijk opvallen dat onze wachtruimtes zijn gescheiden in een apart kattengedeelte en een gedeelte voor honden en alle andere dieren. Wij hebben hier bewust voor gekozen omdat met name voor katten het een enorm stressvolle ervaring kan zijn om naar de dierenarts te moeten. In onze nieuwe praktijk hebben wij er alles aan gedaan om de praktijk zo katvriendelijk mogelijk te maken. Zó katvriendelijk dat wij de Cat Friendly Gold level status in 2020 zullen aanvragen bij de International Society of Feline Medicine.

Onze praktijk in Dronten is ruim opgezet en heeft ruimte wachtkamer waar u ongestoord kunt zitten met uw huisdier. Behalve de hoofdingang is er ook een rolstoelvriendelijke ingang aan de zijkant van het pand mocht dit voor uzelf of voor bepaalde honden nodig zijn.

Aparte Euthanasie- / afscheidsruimte en Huisbezoeken

Afscheid nemen van een huisdier is een verdrietige ervaring. Na jarenlang lief en leed samen te hebben gedeeld komt ooit dat moment wat iedere dierenliefhebber liefst zo lang mogelijk niet aan hoeft te denken… het afscheid nemen.

Wij weten hoe sterk de band met een huisdier kan zijn. Wij weten hoe moeilijk het is om een huisdier te verliezen.  Daarom hebben wij gekozen voor om een speciale euthanasie- / afscheidsruimte te maken waar u in alle rust op een waardige manier afscheid kunt nemen  van uw huisdier. Dankzij onze speciaal hiervoor aangelegde ingang aan de zijkant van de praktijk hoeft u de praktijk niet binnen te komen en te verlaten via de hoofdingang en de wachtkamers.

Heeft u liever dat wij aan huis komen ? Ook dat is mogelijk. Wij spreken graag alle wensen met u door en spreken samen met u het moment af.

Echografie en Endoscopie

Van diverse dierenarts collega’s uit de regio krijgen wij regelmatig verwijzingen door voor echografisch onderzoek zoals hartonderzoek en patiënten voor endoscopie. Dit betekent voor inwoners van Dronten, Biddinghuizen, Swifterbant en Lelystad dat u voor dergelijke onderzoeken niet ver het land hoeft door te reizen.

Medische Salon voor Vacht- en huidverzorging

Delta Dierenartsen behandelt veel patiënten met een huidaandoening zoals dieren met allergieën. Daarbij is een medische was- en trimsalon onontbeerlijk. In onze medische salon voor vacht- en huidverzorging wordt u door onze paraveterinair en tevens gediplomeerd trimster vakkundig geholpen als dat voor uw hond noodzakelijk is.

Aan u de keus !

Maar uiteindelijk beoordeelt u als klant de door ons geleverde kwaliteit tegen de door ons berekende prijs. U mag erop vertrouwen dat wij altijd zullen streven naar een eerlijke prijs/kwaliteit- verhouding!

Hoe het vroeger was

Vroeger hanteerden de Nederlandse dierenartsen tarieven zoals die werden bepaald door de Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde. (KNMvD). De Nederlandse Mededinging Autoriteit (NMA) vond dit uit oogpunt van concurrentie ongewenst en heeft deze standaardtarieven -gelukkig- verboden. Sindsdien stelt iedere Nederlandse dierenarts zijn eigen tarieven vast.

Waarom is er verschil in tarieven tussen dierenartsen?

Dierenartsen maken onkosten, maar omdat er verschillen bestaan tussen Nederlandse dierenartspraktijken, ontstaan er ook verschillende kosten. Denk hierbij aan:

  • Locatie en pand dierenartspraktijk
  • Opleidings- en nascholingsniveau van dierenarts en dierenarts-assistente
  • Kwaliteitsniveau van de dienstverlening
  • Kwaliteit en uitrusting van de apparatuur
  • Kwaliteit en veiligheid van producten

In onze nieuwe praktijk aan de Dieze hebben wij veel geïnvesteerd in het diervriendelijke behandelen en in moderne apparatuur die het leven van onze huisdieren beter moet maken. Moderne echografie, endoscopie, digitale röntgen, apparatuur voor bloeddrukmeting en bloedonderzoek, anesthesiebewaking en chirurgie. Wij hebben deze kostbare uitgaven gedaan omdat wij dit belangrijk vinden. Veel onderzoek en behandelingen kunnen wij daarom zelf uitvoeren, zonder u direct door te hoeven sturen. Investeren doen wij ook in onszelf; onze dierenartsen en al onze paraveterinairen doen ieder jaar aan nascholing. Ook streven we ernaar om steeds beter klantgericht te werken en proberen wij onze service en diensten steeds te verbeteren.

Het is onmogelijk om al onze tarieven online te zetten. Er zijn heel veel behandel- en onderzoeksmogelijkheden. Deze zijn vaak afhankelijk van gewicht en diersoort. Wij geven u een indruk hoe wij onze tarieven bepalen met een uitleg van wat er allemaal bij deze bepaling komt kijken.