Dierenarts: Toya de Koning-Gallego

Ik ben Maria Victoria, geboren in december 1964 in Barrancabermeja (Colombia) maar de meeste van jullie kennen mij gewoon als Toya de Koning.

Thuis hebben wij altijd huisdieren gehad. Mijn ouders hadden hondjes, vaak uit de straten in Bogota gered. Mijn vader werkte voor een oliemaatschappij en moest lange perioden in het oerwoud van Colombia verblijven. Tijdens sommige schoolvakanties gingen wij naar de gebieden waar mijn vader werkte. Daar konden wij met wilde dieren zoals apen, chiguiros en papegaaien spelen.

Altijd wilde ik met dieren werken, biologie was mijn lievelingsvak en toen ik naar de universiteit ging was er maar één studie die ik wilde volgen: Diergeneeskunde! In mijn geboorteland Colombia heb ik diergeneeskunde aan De Universidad de La Salle gestudeerd. In Bogota hebben mijn broer, ook dierenarts, en ik een praktijk voor gezelschapsdieren gehad.

Maar de liefde voor een Nederlander heeft mij naar Nederland gebracht. Ik moest eerst de taal leren, iets waar ik nog altijd moeite mee heb! Omdat mijn diploma hier niet geldig was, ben ik naar de faculteit diergeneeskunde in Utrecht gegaan om mijn getuigschrift te halen. Na bijna 4 jaar in Utrecht te hebben gestudeerd, heb ik de titel Dierenarts “met genoegen” ontvangen.

Sinds 1997 ben ik in Dronten werkzaam. Eerst als waarnemer, daarna in loondienst bij Frank van Aalst, de oud eigenaar van de praktijk. Frank is in 2005 met pensioen gegaan en ik heb toen de praktijk van hem overgenomen. In 2013 zijn mijn collega Dennis en ik geassocieerd en nu runnen wij samen Delta Dierenartsen.

Mijn werk vind ik nog steeds uitdagend. Elke dag leer ik van mijn collega’s en van de eigenaren van mijn patiënten. Meerdere keren per jaar volgen wij postacademisch cursussen om de nieuwe inzichten en behandelingsmethoden te leren. Binnen de praktijk houd ik me vooral met chirurgie en tandheelkunde bezig.

Thuis heb ik samen met Martin, mijn man, en onze twee kinderen ook huisdieren (honden en katten). Wij weten uit ervaring hoeveel een dier voor iemand kan betekenen. Daarom vind ik het een voorrecht dat onze klanten de zorg voor hun huisdieren aan ons toe vertrouwen.

Dierenarts: Dennis van Klingeren

In 2002 ben ik afgestudeerd na een extra jaar onderzoek op de afdeling Radiologie van de Universiteit Utrecht. Na in diverse klinieken gewerkt te hebben ben ik in 2010 in Dronten neergestreken. Sinds januari 2013 ben ik mede-eigenaar van deze mooie praktijk. Van jongs af aan had ik altijd een enorme interesse in de wondere dierenwereld en zorgde ik thuis of elders voor de meest uiteenlopende dieren: honden, katten, kippen, paarden, konijnen enz.

Binnen onze allround dierenartspraktijk is het belangrijk dat je van alle markten thuis bent, maar ik leg mij met name toe op het gebied van diagnostische beeldvorming en inwendige ziekten. Onder diagnostische beeldvorming valt onder andere: echografie, röntgen en endoscopie. Deze specialiteit komt met name van pas bij dieren met hartproblemen en bij andere internistische klachten. Om de laatste ontwikkelingen bij te houden, doe ik regelmatig aan nascholing in binnen- en buitenland. Verder doe ik screening hartonderzoek voor de Tatra-Club Owczarek Podhalanski en de Mini Bull Terriër vereniging. Ook maak ik veel hartecho’s en rinoscopieën op verwijzing van collega dierenartsen uit bijvoorbeeld de regio Almere, Lelystad, Putten, Harderwijk en Zeewolde.

Daarnaast heb ik ervaring in het geven van theoretische en praktische trainingen, zoals EHBO-cursussen voor dieren. Dit heb ik gedaan voor diverse groepen, zoals de Dierenbescherming, Stichting Dierennoodhulp Flevoland, Urban Search and Rescue speurhondenteam, hondengeleiders van het KLPD en Ministerie van Defensie.

Dierenarts zijn en een dierenartspraktijk in goede banen leiden is een mooi vak. De uitdaging is om samen met enthousiaste collega’s het iedere keer weer beter te doen voor je patiënten. Elke dag is anders en dat maakt het werk niet altijd makkelijk, maar wel afwisselend. Het geeft mij enorm veel voldoening als ik jouw huisdier kan helpen en jou als zorgzaam baasje met praktische raad en daad ter zijde kan staan. Dierenarts zijn is namelijk véél méér dan alleen een huisdier beter maken en gezond houden.

Ik vind dat goede diergeneeskunde altijd maatwerk is, afgestemd op de behoefte en mogelijkheden voor jou als huisdierbezitter. Oprechte persoonlijke aandacht en samen meedenken met de mensen die zo veel van hun dier houden vind ik daarom ook minstens zo belangrijk. Allemaal hebben we zelf ook huisdieren, dus wij kunnen ons voorstellen hoe je je voelt als er iets met jouw huisdier aan de hand is. Waar ik trots op ben is dat ik geregeld hoor dat zij de persoonlijke sfeer bij Delta Dierenartsen als zeer prettig ervaren en dat ze onze nieuwe praktijkpand zo mooi vinden. Tot slot: ook ik ben helaas niet perfect, maar je mag van mij verwachten dat ik altijd mijn uiterste best voor jou en je huisdier zal doen!

Dierenarts: Ionut Mitu

Hallo allemaal!

Mag ik mij voorstellen? Ik ben Ionut-Florin Mitu. Ik ben geboren en getogen in Roemenië. Mijn reis om dierenarts te worden is niets minder dan een avontuur geweest. Al vanaf mijn middelbare schooltijd leerde ik als dierenartsassistent de onderdelen van het vak en ontdekte ik mijn passie voor het verzorgen van dieren. Het beste ben ik te omschrijven als extravert, luchtig, joviaal en benaderbaar. Ik heb er altijd van genoten om contact te maken met zowel dieren als mensen.

Mijn droom was dierenarts worden en ik heb die droom gevolgd. Dierenarts worden was een uitdaging, maar het gaf me veel voldoening. Ik heb in ieder geval elk moment van de studie genoten. In 2022 studeerde ik trots af aan de universiteit in Cluj-Napoca, Roemenië.

Na mijn afstuderen keerde ik terug naar mijn geboorteplaats om daar als dierenarts te gaan werken. Voor mij had deze ervaring veel betekenis, omdat ik het gevoel had dat ik zó iets terug kon geven aan de gemeenschap die mij altijd had gesteund.

Nu begin ik aan een nieuw hoofdstuk aan mijn leven, en wel in Nederland. Ik heb er veel zin in om mijn reis als dierenarts voort te zetten in een nieuwe omgeving. Mijn doel is om als dierenarts de beste versie van mezelf te worden. Ik ben vastbesloten om dit te bereiken als onderdeel van het team van Delta Dierenartsen. Ook kijk ik nu al uit naar de toekomst. Wanneer ik dan terug zou kunnen kijken, dan hoop ik dat ik kan zeggen dat het werken als dierenarts in Nederland één van de beste hoofdstukken van mijn leven was!