Huisdierverzekering: bescherming tegen onvoorziene kosten

Delta Dierenartsen staat achter het verzekeren van huisdieren. Waarom? Een goede zorg voor dieren hoort bij verantwoord huisdierbezit. Ter bescherming van voorziene onkosten hebben wij het Delta ZorgPlan ontwikkeld. Hiermee beschermt u uw geliefde huisdier voor een vast maandbedrag preventief het hele jaar door tegen ziekmakende virussen, bacteriën en andere parasieten zoals vlooien, teken en wormen. Zo krijgt uw hond, kat of konijn de noodzakelijke jaarlijkse preventieve zorg met het gemak van maandelijks gespreid betalen. Helaas kan uw huisdier ook een keer onverwacht ziek worden! In die gevallen kan een huisdierverzekering uitkomst bieden om u te beschermen tegen onvoorziene onkosten.

U beschermt wat u dierbaar is

huisdierverzekeringNederlanders zijn over het algemeen oververzekerd voor de meest uiteenlopende dingen. Om overal maar een verzekering voor af te sluiten is veelal niet nodig. Maar iets dierbaars als uw huisdier, dat verdient altijd goede zorg. Goede zorg kost echter geld en soms veel geld. Voor sommige mensen is dit geen enkel probleem. Mocht hun dier ziek worden dan is er altijd geld beschikbaar. In dat geval is het niet noodzakelijk om uw huisdier te verzekeren. Maar wat doet u als er geen goedgevulde noodpot bestaat of als de portemonnee of bankrekening even of wat langer minder gevuld is ?

Delta Dierenartsen staat net zoals de KNMvD achter het verzekeren van dieren. Tegelijkertijd zijn wij onafhankelijk en onpartijdig en dit willen wij ook graag zo houden. U zult daarom op onze site geen links of banners naar verzekeringsmaatschappijen vinden.  Onderaan deze pagina vindt u overigens een link van een voorbeeld naar vergelijkingssites waar u zelf een keuze kunt maken voor een huisdierverzekering uit diverse zorgaanbieders.

Tot slot een opsomming van redenen waarom u uw huisdier zou willen verzekeren:

1. Dierenartskosten zullen de komende jaren verder stijgen

Gelukkig kunnen wij dierenartsen uw huisdier steeds vaker en steeds beter helpen. De verwachting is echter ook dat de medische kosten daarmee de komende jaren ook gaan toenemen. En bepaalde operaties, behandelingen en medicijnen zijn nu helaas kostbaar. Een ingeslikt stuk speelgoed dat operatief uit de darm verwijderd moet worden kan al gauw enkele honderden euro kosten en een levenslange behandeling van een huidallergie al snel duizenden euro’s.

2. Honden en katten worden steeds ouder

Diergeneeskunde ontwikkelt zich net als de humane geneeskunde. Hierdoor kunnen honden en katten steeds beter geholpen worden en leven zij langer. De kans op ouderdomskwaaltjes neemt daardoor echter wel toe. Denk aan gewrichtsproblemen, dementie, tumoren of gebitsproblemen. Het is dan wel zo prettig om een verzekering te hebben. Zo worden deze “ouderdomskosten” grotendeels vergoed.

3. U kunt te laat zijn met verzekeren

Sommige baasjes die een jong of gezond dier hebben vinden verzekeren overbodig. Dit kan veranderen als hun huisdier plots ziek of ouder wordt. De dierenartskosten nemen dan meestal toe waardoor een verzekering wel interessant wordt. Uw dier kan dan vaak niet meer verzekerd worden. Dit is vervelend, maar wel logisch. Een verzekeraar kan niet bestaan als elk baasje zijn huisdier pas verzekert als hij ziek of oud is.

4. Een ongeluk zit in een klein hoekje

Elk dier kan iets overkomen ook al is hij verder kerngezond. Denk aan een ongeluk. U wilt uw huisdier dan de beste zorg geven ook al kost dit misschien vele euro’s.

Welke verzekering is het beste voor mijn huisdier ?

Dat ligt aan uw wensen. Wilt u een vergelijking maken tussen bepaalde verzekeringen (dekking, premie, gemak) dan kunt u via vergelijkingssites diverse voorbeelden van een huisdierverzekering naast elkaar leggen. Let goed op, niet elke vergelijkingssite is onafhankelijk. Wij raden aan om altijd ook de site van de verzekeraar te raadplegen en niet blindelings te varen op vergelijkingssites omdat verzekeringen hun voorwaarden tussentijds kunnen aanpassen.