Trimsalon Dronten Huid-, Vacht & Wondverzorging

Medische Trimsalon Dronten

Onze gloednieuwe trimsalon van de Delta Dierenartsen aan de Dieze 6B in Dronten is hét adres voor complete vacht- en nagelverzorging van jouw hond, kat, konijn en cavia.

Dit betekent totale ontzorging & gemak voor jou en jouw trouwe, vrolijke viervoeter. Onze gediplomeerde hondentrimster, tevens gediplomeerde dierenarts-assistente Maartje doet alle behandelingen. De trimsalon staat tevens onder toezicht van onze eigen dierenartsen. Bij medische vragen kan de trimster dus direct contact met de dierenarts opnemen. Een prettige gedachte toch?

Voor meer informatie of het maken van een afspraak: 0321-312152

De voordelen van professionele vachtverzorging bij Delta Dierenartsen:

 • Uniek: Medische salon voor Huid- & Vacht- en Wondverzorging bij huisdieren
 • Nieuwste en modernste trimsalon van Dronten
 • Gratis advies vooraf aan de behandeling bij onze gediplomeerde trimster / gediplomeerd paraveterinair
 • Gratis Puppy introductie voor deelnemers aan Delta ZorgPlan of Puppy Consult.
 • De trimsalon staat onder toezicht van Delta Dierenartsen in Dronten
 • Experts op het gebied van medische Huid- en Vachtverzorging
 • Diverse gratis services als je een afspraak maakt voor Wassen & Trimmen
 • Scherpe tarieven
 • Exclusief distributeur van Maxani shampoo en Huid- en Vachtverzorgingsproducten

Liever eerst gratis advies over de huid- en vachtverzorging van jouw huisdier ? Dat kan ! Maak dan nu telefonisch een afspraak voor een gratis intakeconsult bij onze trimster.

Trimsalon Dronten – Vacht & Huidverzorging tarieven 2020:

 

Trimmen

Trimmen is het knippen, scheren, effileren (uitdunnen) en/of ontwollen van de vacht. Voor veel honden is een trimbehandeling van belang en heel gebruikelijk. Ook voor het even knippen van het haar rondom ogen en oren ben je u welkom. Heb je een pup? Dan is verstandig om een paar keer te komen wennen

Met trimmen onderhoudt Maartje de vacht en breng ze het in model. De oude vacht verwijderen we en dan krijgt de nieuwe vacht weer kans om te groeien.

Ook in de winter trimmen we jouw hond. Wil je advies? Merk je dat de hond klitten heeft en of dat je er met de borstel niet meer goed doorheen komt? Neem dan contact op en Maartje staat klaar om u te helpen. Bel voor een afspraak Tel. 0321-312152

Maartje plukt geen ruwharige vachten. Maartje geeft wel advies hoe zij de vacht van ruwharige honden optimaal kan onderhouden.

Ontwollen, wassen en blazen

Dat is het verwijderen van oud, los haar door te wassen en te föhnen. Zo help je de hond door de verhaarperiode heen. Voorbeelden zijn de Labrador en Golden Retriever, Duitse Herder, de Newfoundlander en Berner Sennenhond en alle andere rassen met een stokhaar vacht. Bij deze vachtsoort is er 2 keer per jaar een rui, waarbij de onderwol loslaat. Het beste is om in één keer alle onderwol eruit te laten halen door middel van een wassen en blazen. Een wasbeurt in onze trimsalon helpt jouw hond sneller door de rui heen te helpen en het scheelt enorm veel haar.

Alle kort- als langharige honden kunnen bij ons getrimd en gewassen worden. We wassen met een speciale dermatologisch verantwoorde hondenshampoo. We kennen allemaal wel honden die ervan houden om lekker te zwemmen in vieze slootjes en rollen in ontlasting. Dit gaat natuurlijk extreem ruiken als we hier niets aan doen. Tevens kunnen ziekteverwekkers dan op de huid terecht komen waardoor de huid en vacht nog meer gaat stinken. Na het wassen wordt uw hond nog lekker geföhnd.

Effileren

Dit is het uitdunnen van de vacht, waardoor je een zo glad mogelijk resultaat krijgt. Dit word gedaan met een enkele of dubbele getande schaar. Dit gebeurd bijvoorbeeld bij Boomers, Shih Tzu en Maltezers.

Ontklitten en scheren

Ontklitten is het verwijderen van klitten in de vacht. Soms zijn de klitten zo erg dat deze er niet meer uit zijn te borstelen. En zit er niks anders op dan de vacht te scheren. Anders gaan de klitten tot op de huid zitten, daardoor kan de vacht niet meer ademen. Zo kan huidirritatie ontstaan en jeuk. De klitten trekken ook aan de huid, hier kan de hond erg veel last van hebben. Scheren is dan de meest diervriendelijke manieren om uw dier zo min mogelijk pijn te doen.

Tarief gediplomeerd trimster/paraveterinair: €37,- per uur

Prijzen zijn incl. btw. Afspraak minimaal 48 uur van te voren annuleren. Voorafgaand aan de behandeling dient jouw huisdier vlovrij te zijn. Toeslag bij veel klitten, sterk vervuilde of vervilte vacht of vlooien: €18,50 per extra half uur* Meer informatie vind je in de voorwaarden van de trimsalon (onderaan pagina).

Korting Delta Zorg Plan

Deelnemers aan ons Delta ZorgPlan krijgen 10% korting op het tarief voor Wassen, Föhnen en Trimmen

Voor een trimafspraak is het handig om eerst bij Maartje langs te komen voor een gratis huid- en vacht advies, hierbij kan ze ook een indicatie van prijs geven. 

Puppy Introductie

Jong geleerd is oud gedaan! De huid- en vacht verzorgen hoort leuk te zijn voor jouw hond en zeker geen straf. Waarom stressen als een bezoek aan de trimsalon vanaf het allereerste begin ook een positieve ervaring voor jouw hond kan zijn ? Gratis voor deelnemers aan ons Delta ZorgPlan of Puppy Consult.

Extra Service Trimsalon Dronten

 • Gebitscontrole: gratis bij trimbeurt
 • Controle van de oorschelpen: gratis bij trimbeurt
 • Nagels knippen: gratis bij trimbeurt

Als jouw hond of kat vooraf een kalmerende injectie of zelfs narcose nodig heeft voorafgaand aan een behandeling, is dit ook mogelijk bij Delta Dierenartsen.

Tarieven Konijn & Cavia

Voor een prijsindicatie voor het trimmen van een konijn/cavia vragen wij u contact op te nemen met de praktijk.

Het aanbrengen van beschermende myasisspray €22,50 (1-maal per jaar gratis voor deelnemers aan ons Delta ZorgPlan)

Medische Trimsalon Dronten (voor de behandeling van Huidproblemen)

 • Dermatologische wasbeurt incl. uitspoelen en handdoek droog maken: €18,50- per 15 minuten door een paraveterinair excl. medicinale shampoo en/of medicatie
 • Behandeling Hotspot: €18,50 per 15 minuten.
 • Behandeling Allergische hond = 4 x dermatologische wasbeurt in twee weken tijd:  €60,- excl. medicinale shampoo en/of medicatie

Verder te koop in onze salon:

 • Breed assortiment van uitgebalanceerde en innovatieve topkwaliteitsproducten voor Huid- Vacht- en Wondverzorging
  • Voetverzorgingsproducten bij jeukende en/of ontstoken voetjes
  • Shampoos, sprays, crèmes e.d. speciaal ontwikkeld voor honden en katten met huidallergieën, huidaandoeningen zoals seborrhoe, hyperkeratose en andere ziektes van huid, nagels, vacht en huid
  • Zonnebrandcrème zonder zink speciaal voor honden en katten voor oren/neusrug/buik etc.
 • Kwaliteitskammen & -borstels en -nagelknippers
 • Vlo- en Tekenmiddelen
 • Gebitsverzorgingsproducten zoals Barkbone
 • Voer speciaal ontwikkeld ter voorkoming en behandeling van Huid- en Vachtproblemen

Tot slot

Wij zullen er echt alles aan doen om jouw huisdier op zijn gemak te stellen. Mocht jouw hond of kat een trimbehandeling niet leuk vinden, dan horen wij dat graag van je voor de veiligheid van jouw huisdier en onze medewerkers. Als het nodig is dan er hulpmiddelen in de trimsalon aanwezig. Onze hele praktijk is erkend Cat Friendly, dus ook de trimsalon. Sommige dieren hebben helaas toch een kalmerend middel nodig voorafgaand aan de behandeling. Uiteraard bespreken wij dit van te voren met je als wij denken dat dit noodzakelijk is. Dit doen we uitsluitend na goed overleg met jou en met jouw goedkeuring als eigenaar.

Wij vragen tenslotte of je altijd telefonisch bereikbaar wilt blijven. Op het moment dat jouw huisdier in de trimsalon is kunnen wij je namelijk altijd bereiken voor overleg mocht dit nodig zijn. Tot slot bellen wij je als jouw huisdier weer lekker naar huis mag.

Algemene Voorwaarden

Betalingen per pin of contant

Voorafgaand aan de behandeling zien we graag dat jouw huisdier vlovrij is. Heeft jouw huisdier toch vlooien ? Dan kun je bij de balie van Delta Dierenartsen gelijk een veilig en effectief middel kopen en daarna maak je een nieuwe afspraak. Je snapt natuurlijk dat we niet willen dat jouw huisdier of andere huisdieren die naar onze trimsalon komen, wordt besmet. Dat willen we natuurlijk liefst zo veel mogelijk voorkomen.

Bij annulering langer dan 48 uur voor het afgesproken tijdstip, ben je geen betaling verschuldigd. Bij afzeggen tussen 24 en 48 uur voor het tijdstip van de afspraak betaal je 50% van de prijs. Korter dan 24 uur voor het afgesproken tijdstip ben je 100% van de voor de dienst geldende prijs verschuldigd.

Knopen en verviltingen die er niet uit zijn te borstelen knipt Maartje eruit of ze scheert ze, omdat dit het minst vervelend voor het dier is.

*: Bij extreem vieze, stugge, dikke of lange vachten is er meer tijd nodig. De kosten zullen bij een dergelijk vacht hoger uitvallen dan de genoemde richtprijs. Bijvoorbeeld bij veel klitten, bij een sterk vervuilde of vervilte vacht rekenen we €18,50 per extra half uur. Is er sprake van een dergelijke vacht dan willen wij dit graag van te voren weten om een betere inschatting te kunnen maken van de tijd en kosten die de behandeling met zich meebrengt zodat wij jou kunnen informeren.

 

Tot slot

Maartje leegt geen anale klieren. De dierenarts is namelijk het best in het behandelen van problemen met de anale klieren. Onjuist manipuleren van de anaalklieren kan namelijk juist weer tot problemen leiden. Onze trimster haalt ook geen tandsteen en tandplak weg.Voor het professioneel verwijderen van tandsteen, tandplaque en tandsteen en een controle van de anale klieren kun je een afspraak maken met één van onze dierenartsen. Meer informatie over gebitsverzorging vind je hier