Een castratie is het operatief verwijderen van de teelballen (testikels). Reuen kunnen vanaf 6 maanden leeftijd veilig gecastreerd worden. Beide testikels dienen voor een reguliere castratie te zijn ingedaald.

De castratie wordt uitgevoerd onder algehele narcose. Na scheren, wassen en desinfecteren van het operatieveld, wordt één sneetje gemaakt in de buikwand net voor de testikels (teelballen).

Beide testikels worden via deze snede verwijderd. De snee wordt in principe in de huid gehecht, er zijn dus geen uitwendige hechtingen zichtbaar. De balzak wordt ongemoeid gelaten.

De meeste honden hebben de neiging om wat te gaan likken aan de wond. Om ontsteking tegen te gaan is het raadzaam om een medical pet shirt of een kraag mee te nemen. De assistente helpt u hierbij. Uw reu moet de week na de castratie aan de lijn worden uitgelaten.

Na de operatie krijgt u medicijnen mee. Vergeet die niet te geven, deze bevorderen de genezing.

???????????????????????????????

Tarieven castratie hondRichtprijzen castratie hond (per 1 januari 2019)

<10 kg€ 219
10-20 kg€ 229
20-30 kg€ 239
30-40 kg€ 249
40-50 kg€ 259
50-60 kg€ 269
>60 kgvanaf € 275

Richtprijzen reguliere castratie reu inclusief narcose, operatiematerialen, medicatie  en btw. Reuen worden gehecht met inwendige (zgn. intradermale) oplosbare hechtingen. Dit geeft de beste en mooiste wondgenezing en er hoeven achteraf geen uitwendige hechtingen verwijderd te worden.

Petshirt/kraag
Wij raden bij reuen na een castratie een medical petshirt aan ter voorkoming van het likken aan de wond. Een petshirt wordt over het algemeen beter geaccepteerd dan een kraag. Een petshirt is niet bij de prijs inbegrepen en kost afhankelijk van de grootte vanaf ongeveer  € 17,-.medical pet shirt