Wist u dat maar liefst 80% van alle honden en katten ouder dan 3 jaar gebitsproblemen heeft?

In een enquête gehouden onder 600 hondeneigenaren blijkt dat 90% van de ondervraagden denkt dat zijn hond geen last heeft van gebitsproblemen. Dit is een onderschat probleem.gebitsproblemen hond

Voor onze honden, katten, konijnen en cavia’s is een gezond gebit van groot belang.

Gebitsproblemen komen aan het licht in de vorm van tandplak, tandsteen, geïrriteerd tandvlees, rotte kiezen en rotte tanden. Ontstekingen aan de hartkleppen, lever of nieren kunnen het gevolg zijn. Verwaarloosde gebitsproblemen kunnen ernstige gevolgen hebben voor de gezondheid en het welzijn van uw huisdier. Dieren met gebitsproblemen hebben vaak moeite met kauwen of kauwen eenzijdig. Andere dieren eten langzaam of kwijlen. Weer anderen stinken uit de bek. In zulke gevallen is altijd een professionele gebitsbehandeling nodig.tandheelkunde gebitsmaand toya de koning delta

Tandheelkunde bij dieren

Delta Dierenartsen legt zich toe op de behandeling van gebitsproblemen bij huisdieren. Bovendien heeft Delta Dierenartsen de juiste kennis en apparatuur. Zo kunnen wij ook patiënten met een verhoogd narcose risico toch verantwoord behandelen.

Gebitsproblemen zorgen voor veel ongemak. Voorkomen van ellende is beter dan genezen. Gebitsproblemen geven gezondheidsrisico’s en hebben gevolgen voor het welzijn van uw huisdier. Het is noodzakelijk om regelmatig het gebit te laten controleren. Ook is het belangrijk om te weten hoe je het gebit van je dier het best kan verzorgen. Een belangrijk onderdeel van een goede gebitsverzorging is tanden poetsen.

 

tanden poetsen hondSlechts één op de drie hondenbaasjes is bereid om het gebit van zijn hond te poetsen. Voornamelijk omdat de hond het niet prettig vindt. Soms omdat het baasje niet weet hoe hij de tanden moet poetsen.

Klik hier voor een instructievideo van het tandenpoetsen bij de hond (in 6 stappen).

Maar er zijn meer manieren voor om het gebit van uw huisdier gezond te houden. Sommige zijn beter te doen bij het ene huisdier dan de andere. Delta Dierenartsen helpt u hierbij en kunt bij ons altijd terecht voor een tandheelkundig advies.

In de maand februari kunt u bij Delta Dierenartsen in Dronten en Biddinghuizen een afspraak maken voor een GRATIS professionele gebitscontrole van uw huisdier. Dit geldt voor hond, kat, konijn en cavia.

Lees hier het artikel uit Petfood magazine waar Delta Dierenartsen aan heeft meegewerkt over gebitsverzorging en tandenpoetsen.MvdG_Basisbeeld