Wij werken samen met gedragstherapeuten voor honden en katten

 

Janine Treffers – gedragstherapeut voor hondenjaninetreffers

Voor gedragsproblemen bij honden werkt Delta Dierenartsen samen met Janine Treffers, erkend gedragstherapeut voor honden.

Janine Treffers is ervaren gedragstherapeut en instructeur. Zij heeft jaren les gegeven bij de Honden Sport Vereniging Dronten en bij de Boxerkringgroep Flevoland te Lelystad. In 2010 is ze begonnen met de opleiding tot kynologisch gedragstherapeut en inmiddels werkt ze al weer een aantal jaren als zelfstandig hondengedragstherapeut.

 

Janine verzorgt diverse workshops en lezingen. Bij Delta Dierenartsen werkt zij uitsluitend op afspraak.

U kunt een afspraak met Janine maken voor het gedragsspreekuur op onze kliniek. Janine is hier iedere laatste maandag van de maand tussen 10:00 en 12:00 uur. Tijdens dit spreekuur zal zij een voor uw hond op maat gemaakt advies opstellen. Daarnaast kunt u ook voor overige vragen omtrent het (probleem)gedrag van uw hond bij haar terecht.

Onze hond is niet meer uit de huidige maatschappij weg te denken. Zowel als blinde-
geleide hond, als waakhond, als hulphond, als politiehond maar vooral als huishond is de hond een gewaardeerd lid van onze leefomgeving. Toch komt het ook regelmatig voor dat de hond minder gewaardeerd wordt vanwege zijn of haar gedrag. Op dat moment komt de term ‘gedragsprobleem’ om de hoek kijken.

Door het geven van diverse adviezen en een op maat gemaakte therapie voor u en uw hond, leert zij u hoe u het probleemgedrag van uw hond kunt veranderen. Daarnaast geeft Janine u inzicht in het hoe en waarom van het (probleem)gedrag van uw hond. Vaak betreft probleemgedrag natuurlijk gedrag van de hond, alleen op een ongewenste wijze of manier.

Samen met u zorgt Janine ervoor dat het ongewenste gedrag verdwijnt en dat u weer lol aan én met uw hond beleeft.

De kosten voor een consult tijdens het gedragsspreekuur zijn op aanvraag. Een consult duurt ongeveer 15 à 20 minuten. Mocht uit het consult een afspraak voortvloeien voor een uitgebreid intakegesprek bij u thuis, dan worden de kosten van het consult in mindering gebracht op de kosten voor dit intakegesprek.

Krista Sinke – gedragstherapeut voor katten

Probleemgedrag is voor de kat vaak normaal gedrag, maar voor u als ‘kattenpersoneel’ ongewenst. Hierbij kunt u denken aan: sproeien in huis, onzindelijkheid, krabben aan meubels of agressie naar katten, andere (huis)dieren of zelfs mensen. Tevens kunnen katten gedragingen laten zien waarbij het dier zichzelf lichamelijk of mentaal schade toebrengt. Dit gedrag is abnormaal en ongezond. Voorbeelden hiervan zijn: extreme angst en/of fobieën, (chronische) stress en dwangneuroses (bijvoorbeeld: kaal likken of plukken van de vacht). Voor het welzijn van de kat moet de situatie dan dusdanig aangepast worden dat het probleem zich niet meer voordoet. Een kat die onder constante druk staat, kan hierdoor ook medische klachten krijgen. Stress zorgt immers voor een verlaagde weerstand waardoor ziektekiemen een kans krijgen.

Helaas zijn er (te) veel katten die in stressvolle situaties leven. De eigenaar heeft dat vaak niet in de gaten, er is immers geen opzet in het spel, maar men weet gewoon niet beter. Delta Dierenartsen werkt samen met Krista Sinke, gediplomeerd kattengedragstherapeut. Zij kan u helpen het probleemgedrag van uw kat op te lossen. Voor meer informatie kunt u kijken op haar website kattengedragsbureau ‘Begrip voor de Kat’ of op haar Facebookpagina. Met haar bedrijf wil ze meer ‘Begrip voor de Kat’ vragen en eigenaren beter voorlichten. Op haar Facebookpagina zet ze regelmatig leuke kattenweetjes en tips. Goede voorlichting kan veel probleemgedrag voorkomen en daar wil Krista haar steentje aan bijdragen.

Christa Sinke is bij Delta Dierenartsen iedere laatste woensdag van de maand van 17:30 – 19:00. De kosten voor een consult tijdens het gedragsspreekuur zijn op aanvraag. Een consult duurt ongeveer 15 à 20 minuten. Mocht uit het consult een afspraak voortvloeien voor een uitgebreid intakegesprek bij u thuis, dan worden de kosten van het consult in mindering gebracht op de kosten voor dit intakegesprek.

 

Begrip voor de Kat Krista Sinke