Een sterilisatie bij de poes is het operatief weghalen van de eierstokken en indien nodig de baarmoeder.

Steriliseren heeft een aantal grote voordelen voor de gezondheid van uw huisdier. Bij de poes voorkomt steriliseren:

Krolsheid en zwangerschap

Baarmoederontsteking en baarmoedertumoren

* Borstkanker (80%  kwaadaardig bij de kat)

Aangezien de meeste huiskatten na 6 maanden erg snel geslachtsrijp worden en veel problemen rond die periode beginnen, adviseren wij om poezen met 6 maanden te steriliseren.

Medisch gezien spreken wij bij de teef van een “castratie”, maar om verwarring te voorkomen gebruiken wij het bekende woord sterilisatie.

Poezen worden gehecht met inwendige (zgn. intradermale) oplosbare hechtingen. Dit geeft de beste en mooiste wondgenezing en er hoeven achteraf geen uitwendige hechtingen verwijderd te worden.

Tarief sterilisatie poes

Prijs voor sterilisatie van de poes zijn inclusief pre-anesthetisch onderzoek, narcose- en operatiematerialen, bewaking, medicatie, nazorg en btw. Poezen worden gehecht met inwendige (zgn. intradermale) oplosbare hechtingen. Dit geeft de beste en mooiste wondgenezing en er hoeven achteraf geen uitwendige hechtingen verwijderd te worden.

Petshirt/kraag
Wij raden bij poezen na een operatie een medical pet shirt aan ter voorkoming van het likken aan de wond. Een petshirt wordt over het algemeen beter geaccepteerd dan een kraag. Een petshirt is niet bij de prijs inbegrepen en kost afhankelijk van de grootte en uitvoering bij ons ongeveer € 16,-. mps kat