vlooien teken wormen

 

 

Voorjaarsactie mei t/m juni 2024

Elke 2e VERPAKKING 20% KORTING*

 

Deze actie geldt voor tabletten en pipetten tegen vlooien en teken bij Delta Dierenartsen gedurende de actieperiode*.Wilt u liever het hele jaar door besparen op de kosten voor o.a. vlooien- en tekenmiddelen, maar ook op de kosten voor vaccinaties, voeding en behandelingen ? Informeer dan naar ons Delta Zorg Plan, waarmee u tot wel 40% per jaar bespaart en tegelijk verzekerd bent van de beste preventieve zorg! 

*vraag onze medewerkers voor welke producten de actie geldt. Max. 4 doosjes per huisdier.
vlooientekenwormenkat1Behandel het hele jaar door

Behandel het hele jaar door tegen vlooien, teken en wormen

Wist je dat teken al actief zijn vanaf 7°C? Dat is de reden dat wij adviseren om huisdieren te beschermen van maart tot en met november. En wist je dat onbeschermde honden en katten teken levend mee naar huis kunnen nemen? Ook vlooien hebben vrij spel onder de juiste omstandigheden. Als je huisdier eenmaal vlooien heeft, duurt het 2 tot 3 maanden om er weer vanaf te komen. Preventieve bescherming is daarom niet alleen van belang voor je huisdier, maar ook voor jezelf en je omgeving! Vlooien, wormen en teken kunnen erg vervelend zijn voor jouw huisdier en bovendien ziektes en allerlei ongemakken veroorzaken, maar ze zijn ook een risico voor jezelf en voor de mensen om je heen.

Vlooien

Heb je ooit een vlooienplaag in huis gehad? Brrr…Vaak zie je de vlooien niet totdat jouw hele huis ermee besmet is… Daarna duurt het 2 tot 3 maanden voordat je er weer vanaf bent.

Vergeet jij ook wel eens om jouw huisdier weleens te behandelen tegen vlooien en teken? Met langdurige bescherming is jouw kat of hond meerdere maanden beschermd! Wel zo gemakkelijk. Zo hoeft je er ook niet elke maand aan te denken. En om jouw nog verder te helpen sturen wij jou een herinnering wanneer jouw huisdier weer toe is aan zijn behandeling.

 

vlooientekenwormen3

 

Teken

Zodra het buiten warmer is dan 7ºC, worden teken actief. Daarom doet u er goed aan om uw huisdier te beschermen tegen teken. De tekenactiviteit is te volgen op Tekenradar.nl

Ongeveer 1 op de 5 teken in Nederland zijn besmet met de bacterie die de ziekte van Lyme veroorzaakt. Jaarlijks wordt 1 op de 10 personen gebeten door een teek en zo’n 27.000 mensen raken besmet met de ziekte van Lyme.  Wist je dat je als katten- of hondeneigenaar maar liefst 1,5 keer meer kans op een tekenbeet loopt? Je hond of kat kan bijvoorbeeld een teek mee naar huis nemen. In huis kan de teek weer op zoek gaan naar een nieuwe gastheer… misschien ben jij dat wel! Preventieve bescherming tegen teken is dan ook een kwestie van dierwelzijn en volksgezondheid. Om jezelf en jouw gezin te beschermen.

Bescherm jezelf, jouw gezin en jouw huisdier: Kom langs zonder afspraak voor advies en bescherming tegen teken voor je huisdier.

Hoe komt mijn hond of kat aan vlooien en teken?

Vlooien

De vlooien die je ziet zitten op je hond of kat, vormen namelijk maar 5% van het totale vlooienprobleem. De overige 95% (eitjes, larven en poppen) houdt zich schuil in de omgeving van je hond zoals tussen kussens, kleden en gordijnen, in kieren van je parket en bij de bank.

Eigenlijk wil je helemaal niet weten hoe snel een vlo zich voortplant. Begrijpelijk, maar we gaan het toch nog maar eens benadrukken (sorry!): na een bloedmaaltijd kan een vrouwtjesvlo tot wel 50 eitjes per dag leggen. Ja, laat dat aantal maar eens goed bezinken… Als je dus eenmaal één vlo binnen hebt, kan je binnen mum van tijd geconfronteerd worden met een hele plaag.

Bescherm je hond of kat dus preventief tegen vlooien van vroeg in de lente tot laat in de herfst. Dat is 9 maanden per jaar! Zo houd je je huis vlo-vrij. Heb je al vlooien in huis en wil je je huis weer fris en vlo-vrij krijgen? Behandel dan je huisdier(en), de omgeving van je hond of kat stofzuigen en sprayen, kleedjes wassen etc. Het duurt dan minimaal 2 tot 3 maanden voordat je weer van de vlooien af bent.

Teken

Een teek is een vervelende parasiet die ziekteverwekkers kan overbrengen. Denk aan de bacterie die de ziekte van Lyme kan veroorzaken. Teken bevinden zich in gras en struiken. Een tekenbeet kan overal worden opgelopen; zoals in het bos en in tuinen. Maar niet alleen in het bos! Wist je dat 31% van de tekenbeten bij mensen in eigen tuin wordt opgelopen? Het is dan ook belangrijk om jezelf en je huisdier regelmatig te controleren en een eventuele teek direct te verwijderen…

*vraag onze medewerkers voor welke producten de actie geldt. Max. 4 doosjes per huisdier.