bescherm-uw-huisdier-tegen-de-vlo-en-de-teekEen prachtige lente zonder vlo en teek !

Heeft u het voorjaar al in uw bol? Wij wel! De dagen worden steeds langer en kunnen we samen met onze dieren weer lekker buiten zijn. Natuurlijk duikt in het voorjaar de vlo en de teek meer op. Maar met de juiste bescherming houden we die vervelende parasieten ver uit de buurt van onze honden en katten!

Bescherm uw dier en uzelf

Parasieten (zoals vlooien en teken) zijn  vervelende beestjes, die veel ongemak kunnen veroorzaken bij uw hond of kat. Teken zijn spinachtigebeestjes die zich in de huid van uw hond of kat vasthechten en bloed zuigen. Een teek kan verschillende ziekteverwekkers overbrengen op mensen, zoals de bacterie die de ziekte van Lyme kan veroorzaken.

Goede voortplanters

Ook vlooien kunnen uw huisdier behoorlijk tot last zijn: zij kunnen jeuk, irritaties en een lintwormbesmetting bij uw  hond of kat veroorzaken. Vlooien planten zich bovendien heel goed voort. Een vlooienplaag wilt u dan ook liever voorkomen dan genezen!

Bescherming voor een langere periode

Gelukkig zijn er verschillende manieren om uw hond of kat (langdurig) te beschermen tegen vlooien en teken. Er zijn zelfs middelen die zowel vlooien als teken bestrijden! Delta Dierenartsen adviseert u graag en kan u als geen ander het beste advies geven op dit gebied. En wanneer uw huisdier is ingeschreven in ons Delta ZorgPlan, dan kunt het hele jaar zonder extra kosten uw huisdier optimaal beschermen tegen deze parasieten.

Met de hond op vakantie?

Gaat u met uw hond op vakantie? Dan is het verstandig om uw hond breder te beschermen dan alleen tegen vlooien en teken. In het buitenland kunt u namelijk ook te maken krijgen met meer ‘exotische  parasieten’, zoals hartwormmuggen en zandvliegen.

Hartworm en de zandvliegmug

Rond de Middellandse Zee kan uw hond besmet raken met de leishmaniaparasiet, die wordt overgebracht door zandvliegen. In Zuid- en Oost-Europa komt ook de hart-worm voor. Hartwormen worden overgebracht door hartwormmuggen. Zowel leishmania als hartwormen kunnen uw hond ziek maken. Ga daarom voorbereid op vakantie en vraag ons om aanvullende bescherming voor het gebied waar u met uw hond naartoe reist!