Herfst: het is weer vlooientijd! Behandel nu!

De dagen worden steeds korter, de verwarming gaat weer aan en onze huisdieren zijn weer veel binnen. Lekker voor ons, maar ook ideaal voor vlooienplaag!  De poppen van een vlo kunnen tot wel 300 dagen overleven en ontpoppen juist op het moment dat het in huis weer behaaglijker wordt. Daarom is het van belang om óók in het najaar uw huisdier preventief en effectief te behandelen tegen dit ongedierte. Met de juiste bescherming houden we die vervelende parasieten uit huis en ver uit de buurt van onze honden en katten!

Bescherm uw dier en uzelf

Parasieten (zoals vlooien en teken) zijn  vervelende beestjes, die veel ongemak kunnen veroorzaken bij jouw hond of kat

Goede voortplanters

Ook vlooien kunnen jouw huisdier behoorlijk tot last zijn: zij kunnen jeuk, irritaties en een lintwormbesmetting bij uw  hond of kat veroorzaken. Vlooien planten zich bovendien heel goed voort.Wist je dat een vrouwtjesvlo tot wel vijftig eitjes per dag legt? En het probleem is dat het vaak te laat is als je de vlooien ziet … Voordat je het weet heb je thuis last van een vlooienplaag! De larven en poppen van vlooien zitten dan overal, tussen je bank, tapijt, kussens en beddengoed.

Als vlooien er eenmaal zijn, zullen ze niet zomaar verdwijnen. Het duurt gemiddeld wel 2 tot 3 maanden om je huis weer helemaal vlovrij te krijgen. Een vlooienplaag wil je dan ook liever voorkomen dan genezen!

Bescherming voor een langere periode

Gelukkig zijn er verschillende manieren om uw hond of kat en je huis (langdurig) te beschermen tegen vlooien. Er zijn zelfs middelen die zowel vlooien als teken bestrijden! Wij van Delta Dierenartsen adviseren je graag en wij kunnen jou als geen ander het beste advies geven over het beschermen tegen vlooien. En wanneer jouw huisdier is ingeschreven in ons Delta ZorgPlan, dan kun je het hele jaar, dus ook in de herfst, zonder extra kosten jouw huisdier optimaal beschermen tegen deze vervelende parasieten.