Sterilisatie en castratie actie: Laat uw kat steriliseren of castreren in onze nieuwe katvriendelijke praktijk

Sterilisatie en castratie actie: Laat uw kater of poes helpen en steun daarmee Kattenopvang Swifterbant! Actie in maart en april 2020.

*Delta Dierenartsen doneert voor iedere kat die gesteriliseerd/gecastreerd wordt €1,- aan Kattenopvang Swifterbant tijdens deze actiemaanden. Helpt u mee ?

Sterilisatie Castratie actieprijzen:

Castratie kater

 € 48,-*

Sterilisatie poes

 € 99,95 *

Prijzen zijn inclusief: opname in onze speciaal ingerichte katvriendelijke opname en recovery, zuurstoftoediening, narcose en medicatie. Poezen hechten wij met inwendige (zgn. intradermale) oplosbare, naadloze hechtingen. Dit geeft de beste en mooiste wondgenezing. Achteraf hoeven er dan geen uitwendige hechtingen te worden verwijderd.

Voor slechts € 29,50 extra chippen en registreren wij uw kat. Met een geregistreerde chip kan een vermiste kat hierdoor snel weer snel bij het baasje worden terug gebracht.

Wij hopen zo ons steentje bij te dragen aan het verminderen van het probleem van zwerfkatten, overvolle asiels en opvangcentra. Hopelijk kunnen wij straks een leuk bedrag geven aan Kattenopvang Swifterbant. Al jaren zet de kattenopvang zich namelijk met hart en ziel in om zieke katten waarvan geen baas bekend is, te verplegen in de kattenopvang.

Wat zijn de voordelen van sterilisatie / castratie?
1. Geen ongewenste nestjes en dus minder zwerfkatten
2. Minder katers en poezen die aan de wandel gaan. Daardoor minder aanrijdingen
3. Bewezen langere levensduur en ook een verbeterd dierenwelzijn
4. Minder ongewenst gedrag. Zoals bijvoorbeeld minder huilende en vechtende katten. Bovendien minder kans op zwerfdieren die op zoek zijn naar eten. En dus minder katten die elkaar besmetten met overdraagbare ziektes en aandoeningen

Leeftijd

Steriliseren en castreren kan bij Delta Dierenartsen vanaf 6 maanden. Wij opereren bij Delta Dierenartsen ‘s morgens.

Sterilisatie

Allereerst maken wij bij de “sterilisatie” onder narcose een een kleine huidsnede in de buik. Vervolgens worden de eierstokken operatief verwijderd. De huid hechten wij daarna onderhuids zonder zichtbare hechtingen. Zo sluit de wond dus mooi. Achteraf verwijderen we dus ook geen hechtingen. Voor poezen bij wie de baarmoeder verwijderd moet worden, worden extra kosten berekend.

Castratie

Na de narcose en de voorbereiding voor de operatie zetten wij bij de castratie een klein sneetje in de balzak. Via de snede worden de testikels zorgvuldig en behoedzaam verwijderd.

Nazorg

Na de ingreep mogen de katten in alle rust bijkomen in onze katvriendelijke opname met o.a. vloerverwarming . De kattenopname is gescheiden van het hondenverblijf. Dit komt het herstel van uw kat ten goede. U krijgt een nazorg brief mee met schriftelijke instructies. Zowel poezen als katers mogen vervolgens ‘s middags al weer naar huis. Katten herstellen in het algemeen gelukkig zeer snel van de operatie.