Onze dierenartsen2018-02-11T16:51:16+00:00

Dierenarts: Toya de Koning-Gallego

Ik ben Maria Victoria, geboren in december 1964 in Barrancabermeja (Colombia) maar de meeste van jullie kennen mij gewoon als Toya de Koning.

Thuis hebben wij altijd huisdieren gehad. Mijn ouders hadden hondjes, vaak uit de straten in Bogota gered. Mijn vader werkte voor een oliemaatschappij en moest lange perioden in het oerwoud van Colombia verblijven. Tijdens sommige schoolvakanties gingen wij naar de gebieden waar mijn vader werkte. Daar konden wij met wilde dieren zoals apen, chiguiros en papegaaien spelen.

Altijd wilde ik met dieren werken, biologie was mijn lievelingsvak en toen ik naar de universiteit ging was er maar één studie die ik wilde volgen: Diergeneeskunde! In mijn geboorteland Colombia heb ik diergeneeskunde aan De Universidad de La Salle gestudeerd. In Bogota hebben mijn broer, ook dierenarts, en ik een praktijk voor gezelschapsdieren gehad.

Maar de liefde voor een Nederlander heeft mij naar Nederland gebracht. Ik moest eerst de taal leren, iets waar ik nog altijd moeite mee heb! Omdat mijn diploma hier niet geldig was, ben ik naar de faculteit diergeneeskunde in Utrecht gegaan om mijn getuigschrift te halen. Na bijna 4 jaar in Utrecht te hebben gestudeerd, heb ik de titel Dierenarts “met genoegen” ontvangen.

Sinds 1997 ben ik in Dronten werkzaam. Eerst als waarnemer, daarna in loondienst bij Frank van Aalst, de oud eigenaar van de praktijk. Frank is in 2005 met pensioen gegaan en ik heb toen de praktijk van hem overgenomen. In 2013 zijn mijn collega Dennis en ik geassocieerd en nu runnen wij samen Delta Dierenartsen.

Mijn werk vind ik nog steeds uitdagend. Elke dag leer ik van mijn collega’s en van de eigenaren van mijn patiënten. Meerdere keren per jaar volgen wij postacademisch cursussen om de nieuwe inzichten en behandelingsmethoden te leren. Binnen de praktijk houd ik me vooral met chirurgie en tandheelkunde bezig.

Thuis heb ik samen met Martin, mijn man, en onze twee kinderen ook huisdieren (honden en katten). Wij weten uit ervaring hoeveel een dier voor iemand kan betekenen. Daarom vind ik het een voorrecht dat onze klanten de zorg voor hun huisdieren aan ons toe vertrouwen.

Dierenarts: Dennis van Klingeren

In 2002 ben ik als dierenarts afgestudeerd en na in diverse klinieken gewertk te hebben heb ik hier in 2010 neergestreken. Sinds januari 2013 ben ik mede-eigenaar van de praktijk. Van jongs af aan had ik altijd een enorme interesse in de wondere dierenwereld en zorgde ik thuis of elders voor de meest uiteenlopende dieren: honden, katten, kippen, paarden, konijnen  … noem het maar op.

Binnen de all-round eerstelijnspraktijk is het belangrijk dat je van alle markten thuis bent, maar ik leg mij met name toe op het gebied van diagnostische beeldvorming (echografie en röntgen). Deze specialiteit komt met name van pas bij dieren met hartproblemen en bij internistische klachten. Om de laatste ontwikkelingen bij te houden, doe ik regelmatig aan nascholing in binnen- en buitenland. Verder doe ik screening hartonderzoek zoals voor de Tatra-Club Owczarek Podhalanski en de Mini Bull Terriër vereniging.

Een dierenartspraktijk in goede banen leiden is een vak apart. De uitdaging is om samen met enthousiaste collega’s het alsmaar weer beter te doen voor je patiënten. Elke dag is anders en dat maakt het werk niet altijd makkelijk, maar wel afwisselend.

Ook heb ik ervaring in het geven van theoretische en praktische trainingen, zoals EHBO-cursussen voor dieren. Dit heb ik gedaan voor diverse groepen, zoals de Dierenbescherming, Stichting Dierennoodhulp Flevoland en het Urban Search and Rescue Team, hondengeleiders van het KLPD en Ministerie van Defensie.

Het geeft mij enorm veel voldoening als ik een huisdier kan helpen en een zorgzame eigenaar met raad en daad ter zijde kan staan. Diergeneeskunde is véél méér dan alleen een dier beter maken. Een stukje gemeende persoonlijke aandacht en interesse in de mensen die veel van hun dier houden vind ik minstens zo belangrijk. Waar ik trots op ben is dat ik van klanten geregeld hoor dat zij de sfeer bij Delta Dierenartsen als erg prettig ervaren. Wij zijn geen perfecte mensen, maar we garanderen dat wij altijd ons stinkende best doen!