Goud voor Delta Dierenartsen! Erkend Katvriendelijke praktijk in Dronten

Wat is een “Cat Friendly Clinic” ?

Delta Dierenartsen uit Dronten heeft het internationale katvriendelijke certificaat “Cat Friendly Clinic” gehaald. Wij hebben daarbij als één van de weinige dierenartspraktijken in Nederland de hoogst haalbare norm behaald, namelijk de GOUD-status. Dat betekent dat Delta Dierenartsen op het gebied van kattengeneeskunde, kattenzorg en katvriendelijkheid voor jouw kat de hoogst mogelijke zorg, service en aandacht biedt.

Waarom een katvriendelijke dierenkliniek?

Een katvriendelijke dierenkliniek is een dierenartsenpraktijk waar de allerbeste diergeneeskundige zorg wordt geleverd met zo weinig mogelijk stress voor de kat. Katten zijn namelijk van nature best wel stressgevoelige dieren. Een hond is meestal wel gewend om aan de riem overal mee naartoe te gaan en gewend aan vreemde mensen. Daartegenover zijn de meeste katten zijn meer op zichzelf en houden daar juist niet van.

Het belangrijkste doel van een katvriendelijke praktijk is om in de eerste plaats alles door de ogen van een kat te zien. Zo proberen wij het aangenamer voor de kat te maken. De ISFM (International Society of Feline Medicine) heeft daarom een lange lijst aan eisen opgesteld. Deze gaan over allerlei punten in een dierenartsenpraktijk. Zo zijn er eisen over de voorzieningen. Heb je als praktijk bijvoorbeeld een speciale kattenwachtkamer? Is er ook een kattenspreekkamer? Hoe zijn de kattenverblijven? Wat is de opleiding van het personeel? Weten ze hoe ze met katten om moeten gaan? Zo zijn wij onder andere op de hoogte van de nieuwste en beste behandelmogelijkheden voor jouw kat.De dierenartsen en dierenarts-assistentes zijn daarom verplicht om die kennis over katten op peil te houden.

We hebben Goud !

Een Cat Friendly Clinic, welke is aangemeld bij de ISFM, is verplicht haar best te doen voor katvriendelijke zorg. Als beoordeelde praktijk kun je in één van de volgende categorieën vallen: Brons, Zilver of Goud. Delta Dierenartsen is door de ISFM beoordeeld en heeft dus het hoogst haalbare certificaat, Gold Level, gekregen.

Deze erkenning voor GOUD gaan we samen met jou vieren !

Speciale acties Maart

In de hele maand maart hebben we bij Delta Dierenartsen verschillende acties om onze Gold Erkenning te vieren: