Huisdierverzekering 2015-04-17T10:40:42+00:00

Waarom uw huisdier verzekeren?

Delta Dierenartsen staat achter het verzekeren van huisdieren. Waarom? Een goede zorg voor dieren hoort bij verantwoord huisdierbezit. Een goede ziektekostenverzekering voor uw huisdier kan daar aan bij dragen. Want helaas; ook uw huisdier kan een keer ziek worden!

Nederlanders zijn over het algemeen oververzekerd voor de meest uiteenlopende dingen. Om overal maar een verzekering voor af te sluiten is veelal niet nodig. Maar iets dierbaars als uw huisdier, dat verdient altijd goede zorg. Goede zorg kost echter geld en soms veel geld. Voor sommige mensen is dit geen enkel probleem. Mocht hun dier ziek worden dan is er altijd geld beschikbaar. In dat geval is het niet noodzakelijk om uw huisdier te verzekeren. Maar wat doet u als er geen goedgevulde noodpot bestaat of als de portemonnee of bankrekening even of wat langer minder gevuld is ? Dit kan iedereen overkomen. En in tijden van financiële onzekerheid geldt dit helaas voor steeds meer mensen.

Delta Dierenartsen staat net zoals de Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde achter het verzekeren van dieren. Tegelijkertijd zijn wij onafhankelijk en onpartijdig en dit willen wij ook graag zo houden. U zult daarom op onze site geen links of banners naar verzekeringsmaatschappijen vinden. Wel hebben wij door de jaren ervaring gekregen met diverse huisdierenverzekeraars dus kunnen wij goed onze eigen onafhankelijke mening vormen. Onderaan deze pagina vindt u overigens een link van een voorbeeld naar vergelijkingssites waar u zelf een keuze kunt maken uit diverse zorgaanbieders. Tot slot enkele redenen om uw huisdier te verzekeren:

1. Dierenartskosten kunnen de pan uit rijzen

Bepaalde operaties of behandelingen kosten veel geld. Een ingeslikt stuk speelgoed dat operatief uit de darm verwijderd moet worden kan al gauw enkele honderden euro kosten en een levenslange behandeling van een huidallergie al snel € 4000,-.

2. Honden en katten worden steeds ouder

Diergeneeskunde ontwikkelt zich net als de humane geneeskunde. Hierdoor kunnen honden en katten steeds beter geholpen worden en leven zij langer. De kans op ouderdomskwaaltjes neemt daardoor echter wel toe. Denk aan gewrichtsproblemen, dementie, tumoren of gebitsproblemen. Het is dan wel zo prettig om een verzekering te hebben. Zo worden uw kosten grotendeels vergoed.

3. U kunt te laat zijn met verzekeren

Sommige baasjes die een jong of gezond dier hebben vinden verzekeren overbodig. Dit kan veranderen als hun huisdier plots ziek of ouder wordt. De dierenartskosten nemen dan meestal toe waardoor een verzekering wel interessant wordt. Uw dier kan dan vaak niet meer verzekerd worden. Dit is vervelend, maar wel logisch. Een verzekeraar kan niet bestaan als elk baasje zijn huisdier pas verzekert als hij ziek of oud is.

4. Een ongeluk zit in een klein hoekje

Elk dier kan iets overkomen ook al is hij verder kerngezond. Denk aan een ongeluk. U wilt uw huisdier dan de beste zorg geven ook al kost dit misschien vele euro’s.

Welke verzekering is het beste voor mijn huisdier ?

Dat ligt aan uw wensen. Wilt u een vergelijking maken tussen bepaalde verzekeringen (dekking, premie, gemak) dan kunt u via vergelijkingssites zoals verzekerjehuisdier.nl of 112huisdier.nl diverse dierzorgverzekeringen naast elkaar leggen. Wij raden aan om altijd de verzekeraar te raadplegen en niet blindelings te varen op vergelijkingssites omdat verzekeringen hun voorwaarden kunnen veranderen.