CHIPMAAND bij Delta Dierenartsen

Zoals ieder jaar zal Delta Dierenartsen ook dit jaar weer aandacht schenken aan het belang van het chippen en registreren van huisdieren. Als het goed is zijn alle honden gechipt en geregistreerd op naam van de nieuwe eigenaar, want dat is sinds 1 april 2013 verplicht.

In de chipmaand JUNI kun je bij Delta Dierenartsen jouw kat laten chippen en registreren voor slechts €31,50 (incl. registratie bij het NDG)

Maak nu online een afspraak

Controleer ook gratis de chip en registratiegegevens van jouw huisdier. Je kunt hiervoor zonder afspraak bij onze assistentes terecht.

Corona en dierenvermissingen

In 2020 kreeg Stichting Amivedi meer dan 78.000 meldingen van vermiste en gevonden huisdieren. Gelukkig worden er steeds minder honden gemeld.  De effecten van het verplichte chippen begint bij honden nu zichtbaar te worden. En hoe minder dieren en baasjes de stress van een vermissing moeten meemaken, hoe beter. Voor katten is chippen en registreren nog niet verplicht, maar wel heel verstandig.

Katten

Ook bij katten is een daling te zien van 2.574 meldingen. In 2019 kwamen er nog iets meer dan 65.000 melding van vermissing binnen. Vermoedelijk zijn er door de coronacrisis minder katten vermist geraakt, omdat eigenaren vaker thuiswerken en de vakanties voor het overgrote deel niet zijn doorgegaan. Het chippen voorkomt veel leed voor zowel huisdier als eigenaar. Als het dier zoekt raakt en gevonden wordt, kunnen dierenartsen, asielmedewerkers of mensen van de dierenambulance met een reader het nummer van de chip uitlezen. Als dit nummer juist geregistreerd staat, kan er contact met de eigenaar worden opgenomen.
Daarom doen we een oproep aan alle nieuwe katteneigenaren en natuurlijk ook aan alle huisdierbezitters die er nog niet aan toe zijn gekomen: “Laat jouw huisdier chippen tijdens de chipmaand en zorg voor een goede registratie bij één van de databanken”! Een goede registratie is ook belangrijk als je vakantieplannen hebt. Laten we er samen voor zorgen dat we de daling van het aantal vermiste dieren per jaar verder door kunnen zetten!

De voordelen van een chip:

  • De chip is diervriendelijk
  • Het is eenvoudig in te brengen en gemakkelijk af te lezen.
  • Uw huisdier is uniek
  • Het gaat een dierenleven lang mee.
  • Verwijderen is praktisch onmogelijk
  • Ook chippen we jonge dieren.
  • Je ziet er helemaal niks van!
  • Bovendien is er een kattenluikje op de markt, dat alleen katten doorlaat waarvan het chipnummer bekend is.

Uw huisdier heeft er geen last van. De dierenarts brengt met een injectienaald de microchip onder de huid in. Deze chip is zo groot als een rijstkorrel en heeft een uniek registratienummer. Wij lezen dit nummer met een speciale reader uit.

Is het chipnummer van uw huisdier goed geregistreerd? Nee of weet u het niet ? Klik dan hier.