vlooien teken wormen

Elke 2e VERPAKKING 20% KORTING 

Deze actie geldt voor alle tabletten en pipetten tegen wormen, vlooien en teken bij Delta Dierenartsen gedurende de maand JUNI & JULI. Wilt u liever het hele jaar door besparen op de kosten voor o.a. vlooien- en tekenmiddelen, maar ook op de kosten voor vaccinaties, voeding en behandelingen ? Informeer dan naar ons Delta zorg Plan, waarmee u tot wel 40% per jaar bespaart op de noodzakelijke preventieve zorg!

vlooientekenwormenkat1Behandel het hele jaar door

Behandel nú tegen vlooien, teken en wormen

De vogels fluiten en de bomen staan in bloei, het warmere weer is een feit. Niet alleen de meeste mensen, maar ook vlooien en teken kijken uit naar dit moment. Wist je dat teken al actief zijn vanaf 7°C? Dat is de reden dat wij adviseren om huisdieren te beschermen van maart tot en met november. En wist je dat onbeschermde honden en katten teken levend mee naar huis kunnen nemen? Ook vlooien hebben vrij spel onder de juiste omstandigheden. Als je huisdier eenmaal vlooien heeft, duurt het 2 tot 3 maanden om er weer vanaf te komen. Preventieve bescherming is daarom niet alleen van belang voor je huisdier, maar ook voor jezelf en je omgeving!

Vlooien, wormen en teken kunnen erg vervelend zijn voor jouw huisdier en bovendien ziektes en allerlei ongemakken veroorzaken, maar ze zijn ook een risico voor jezelf en voor de mensen om je heen.

Vlooien

Heb je ooit een vlooienplaag in huis gehad? Brrr…Vaak zie je de vlooien niet totdat jouw hele huis ermee besmet is… Daarna duurt het 2 tot 3 maanden voordat je er weer vanaf bent. Vlooienpreventie is dan ook heel belangrijk!

Vergeet jij ook wel eens om jouw huisdier weleens te behandelen tegen vlooien en teken? Met langdurige bescherming is jouw kat of hond meerdere maanden beschermd! Wel zo gemakkelijk. Zo hoeft je er ook niet elke maand aan te denken. En om jouw nog verder te helpen sturen wij jou een herinnering wanneer jouw huisdier weer toe is aan zijn behandeling.

vlooientekenwormen3

Teken

Zodra het buiten warmer is dan 7ºC, worden teken actief. Nu het met de dag warmer wordt, zien we meer en meer tekenactiviteit. Daarom doet u er goed aan om uw huisdier in deze periode te beschermen tegen teken. De tekenactiviteit is te volgen op Tekenradar.nl

vlooientekenwormen1

Ongeveer 1 op de 5 teken in Nederland zijn besmet met de bacterie die de ziekte van Lyme veroorzaakt. Jaarlijks wordt 1 op de 10 personen gebeten door een teek en zo’n 27.000 mensen raken besmet met de ziekte van Lyme.  Wist je dat je als katten- of hondeneigenaar maar liefst 1,5 keer meer kans op een tekenbeet loopt? Je hond of kat kan bijvoorbeeld een teek mee naar huis nemen. In huis kan de teek weer op zoek gaan naar een nieuwe gastheer… misschien ben jij dat wel! Preventieve bescherming tegen teken is dan ook een kwestie van dierwelzijn en volksgezondheid. Om jezelf en jouw gezin te beschermen.

Bescherm jezelf, jouw gezin en jouw huisdier: Kom langs zonder afspraak voor advies en bescherming tegen teken voor je huisdier.

Wormen

Wormen bij honden en katten kunnen verschillende gezondheidsrisico’s met zich mee brengen. De risico’s verschillen per wormensoort en dus de adviezen ook. Wormen bij honden en katten zijn spoelwormen, haakwormen, lintwormen, longwormen en hartwormen.

Parasitologen* adviseren dan ook om honden en katten gemiddeld vier keer per jaar te ontwormen tegen spoelwormen. Dat is niet alleen beter voor jouw huisdier, maar ook voor jouw eigen gezondheid!

De eitjes van de spoelworm komen via de ontlasting van katten en honden in onze leefomgeving terecht en overleven daar járenlang. Kinderen lopen het risico om wormeitjes binnen te krijgen: via zandbakken of door te kruipen op de grond. Maar ook volwassenen kunnen bijvoorbeeld bij het tuinieren eitjes binnenkrijgen. Uit de eitjes komen larve die door de lever en de longen heen trekken. Onderweg beschadigen ze deze organen. Soms verdwalen de larven en komen ze in ogen terecht. Kinderen met aanleg voor astma hebben vaker klachten als ze in aanraking komen met eitjes van de spoelworm. Er zijn dus genoeg redenen om jouw huisdieren vrij van spoelwormen te houden.

Hoe komt mijn hond of kat aan vlooien, teken en wormen?

Vlooien

De vlooien die je ziet zitten op je hond of kat, vormen namelijk maar 5% van het totale vlooienprobleem. De overige 95% (eitjes, larven en poppen) houdt zich schuil in de omgeving van je hond zoals tussen kussens, kleden en gordijnen, in kieren van je parket en bij de bank.

Eigenlijk wil je helemaal niet weten hoe snel een vlo zich voortplant. Begrijpelijk, maar we gaan het toch nog maar eens benadrukken (sorry!): na een bloedmaaltijd kan een vrouwtjesvlo tot wel 50 eitjes per dag leggen. Ja, laat dat aantal maar eens goed bezinken… Als je dus eenmaal één vlo binnen hebt, kan je binnen mum van tijd geconfronteerd worden met een hele plaag.

Bescherm je hond of kat dus preventief tegen vlooien van vroeg in de lente tot laat in de herfst. Dat is 9 maanden per jaar! Zo houd je je huis vlo-vrij. Heb je al vlooien in huis en wil je je huis weer fris en vlo-vrij krijgen? Behandel dan je huisdier(en), de omgeving van je hond of kat stofzuigen en sprayen, kleedjes wassen etc. Het duurt dan minimaal 2 tot 3 maanden voordat je weer van de vlooien af bent.

Teken

Een teek is een vervelende parasiet die ziekteverwekkers kan overbrengen. Denk aan de bacterie die de ziekte van Lyme kan veroorzaken. Teken bevinden zich in gras en struiken. Een tekenbeet kan overal worden opgelopen; zoals in het bos en in tuinen. Maar niet alleen in het bos! Wist je dat 31% van de tekenbeten bij mensen in eigen tuin wordt opgelopen? Het is dan ook belangrijk om jezelf en je huisdier regelmatig te controleren en een eventuele teek direct te verwijderen…

Wormen

“Wanneer heb je jouw huisdier voor het laatst ontwormd ?”

vlooientekenwormen4

Honden en katten kunnen op verschillende manieren besmet raken met wormen. Een spoelwormbesmetting bijvoorbeeld wordt vaak opgelopen op plaatsen waar andere dieren hun behoefte hebben gedaan of via de moedermelk, door het eten van rauw vlees of bijvoorbeeld via muizen of vogels.

Katten kunnen zich ook besmetten met larven van de longworm. Katten besmetten zich door besmette slakken te eten of door dieren op te eten die besmette slakken hebben gegeten. De longwormlarve trekt door het lijf van de kat en wordt volwassen in de longen. Een kat met longworm kan daar gezondheidsproblemen van ontwikkelen.

Lintwormen hebben altijd een ‘tussengastheer’ nodig. Denk aan een vlo, luis of wilde dieren die je kat of hond vangt. Een lintwormei besmet deze tussengastheren. Pas als de tussengastheer door de hond of kat wordt opgegeten ontwikkelt zich een volwassen lintworm.

*www.esccap.eu